Ploegen van theorie naar praktijk

                                             Zondag 11 maart 2018 in Zemst-Laar

Een boeiende infonamiddag in een stralende lentezon!

 

Een nieuw initiatief kent een goede start! BPC nodigt de juryleden en ploegers samen uit om…te kijken, te luisteren, vragen te stellen,…

Maar het blijft niet bij de theorie! Wouter, Gert en Tom hebben daags voordien enkele demoveldjes geploegd. Beide wedstrijddisciplines, rondgaand en wentelploegen komen aan bod.

Zondagmorgen openen de hemelsluizen en worden de perceeltjes overspoeld…maar in de namiddag blijven op het grasland enkel wat plassen en een drassige wendakker over.

Tweeëndertig geïnteresseerde ploegers en juryleden krijgen inzage in de nieuw opgestelde jurystaten op basis van de Europese en wereldbeoordelingen. Elk onderdeel wordt getoetst aan de praktijk. Zo weten de ploegers waarop de juryleden punten geven en wat hun werkpunten zijn voor komend ploegseizoen.

Sus, oud-wereldploeger en coach van de Belgische delegatie aan de wereldkampioenschappen, informeert de rondgaande ploegers.

Roel, oud-wereldkampioen, geeft zijn kennis door aan de wentelploegers.

Er worden vragen gesteld, gediscussieerd en uit de minder geslaagde demo-onderdelen, kan men leren hoe het beter kan. Het perfecte veldje beogen is een doel!

Twee uren vliegen voorbij, tijd om na te kaarten bij een drankje, heerlijke hapjes en rijkelijk belegde broodjes! Buitenlucht doet honger krijgen!

Zo een infonamiddag…dat doet zin krijgen om weer zelf wedstrijden te ploegen. Dat het maar gauw zomer is, zegt Jens, één van de jonge ploegers en hij lonkt even naar zijn pa want een eigen ploeg aanschaffen is zijn grote droom! Zo kan hij naar wens aanpassingen doen.

In de provincie Antwerpen bereiden ze zich alvast voor op de komende gewestelijke wedstrijden!

Bedankt aan allen die er bij waren!

Anne-Marie, secretaris BPC

Dit bericht is geplaatst in BPC Informatie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie