Een geslaagd Europees Ploegkampioenschap in Duitsland!

Zaterdag 14 en zondag 15 september ploegden Niels Marien en Roel Cuyvers ( respectievelijk 1ste en 2de in Watou ) hun Europese wedstrijd in Duitsland. Deze ging door in de omgeving van Osnabrück nl in Bad Rothenfelde. Dat ze er zin in hadden bewees hun vertrekkensklaar zijn op de nationale wedstrijd! Met de vrachtwagen van hun coach Sus Echelpoels , die geladen was met hun eigen tractor en ploeg , vertrokken ze maandagochtend vroeg naar Duitsland. Pre practice stond op hun programma! Alhoewel de regen op dinsdag de spelbreker was , verloren ze zeker hun goed humeur niet! (Ah ja , want ze konden dan eens van een goeie pint genieten , geschonken door sponsor Inbev. Voor Roel en Niels bleef dat echter bij een colaatje , kwestie van de concentratie niet te verliezen)
Vrijdag 13 sept arriveerden de supporters van het BPC, geladen met kaas en chocolade. Nadat we op het veld zagen dat het goed ging , troffen we voorbereidingen voor de presentatie ’s avonds. Als één team, met grijs hemd en ploeglogo BPC, stelden we met een powerpoint het EK 2014 in Geel voor. Een presentatie die erg gewaardeerd werd . De begeleidende muziek en enkele treffende foto’s spraken erg aan , we kregen een warm applaus! We trakteerden de Europese delegaties met typische Belgische producten : een goeie Julius van Hoegaarden, 3 soorten Oud Brugge kaas ( bedankt Milcobel!) en vers gemaakte pralines !( die vond onze Niels super lekker!!) We waren in één uur bekend bij de ganse Europese groep ( wie zegt dat de liefde door de maag gaat heeft groot gelijk!)
En om ons nog meer bekendheid te geven is binnenkort onze website operationeel: www.belgischploegcomite.be . Volg de info op de voet.
Zaterdag 14 september diende zich aan als een miezerige dag. De paraplu’s en regenjassen waren geliefd. Maar daar trokken de ploegers zich niets van aan : ploegen op hun best zouden ze doen! De stoppels onder krijgen , recht ploegen , op tijd klaar zijn , een mooie geer rijden en de eindvoor naar behoren afwerken , het lukte zo goed als kon. Want er kwam zowaar een delegatie supporters opduiken de lange rit deerde niet . Als we naar Watou kunnen rijden, kan dit ook zeiden Jacky,Brecht, Harry, Leo, Dirk en Jef! Dat deed allen zichtbaar deugd. Resultaat die dag: Roel zesde en Niels negende op een totaal van 20 ploegers. Goed zo jongens
Zondag 15 september : het zonnetje kwam erdoor, het bleef droog op het veld dat voor grasland moest doorgaan. Roel en Niels zagen het helemaal zitten! Ze waren uiterst geconcentreerd en ploegden allebei een mooi perceel om. Was de openingsvoor van Niels niet de perfectie, wat krom was trok hij helemaal recht! Een mooi staaltje ploegwerk leverde hem de meeste punten op. De aanstorting ,de geer en de eindvoor werden door de jury flink beloond! En Roel , die haalde zijn fototoestel boven om zijn prestatie vast te leggen. En hij bekeek trots zijn resultaat. Vandaag werden de ploegers aangemoedigd door hun vrienden ploegers uit België : Stefaan , Gert , Tor en Jeroen waren al voor de openingsvoor op het veld en ze bleven tot na de uitslag! Roel eindigde vandaag derde en Niels? Die werd Europees kampioen graslandploegen! Bravo en vanavond extra chocolaatjes ! In de algemene uitslag over de twee ploegdagen eindigde Roel als derde en Niels behaalde de zesde plaats. Mooie prestatie!
De sfeer? Die was opperbest onder de Belgen. Het doet deugd dat Roel en Niels het fijn vonden dat een deel van het BPC kwam supporteren. Met hun coach Sus vormt dit ploegduo een super vriendentrio. En dat uit zich in de resultaten! De humor en rechtvaardigheid van Sus werd erg tof onthaald . Dat belooft voor de Europese kampioenschappen in België want daar ploegen Niels en Roel op bekend terrein.
We zijn volop bezig met de voorbereiding van het EK 2014 . De ploegers zelf beloofden hun medewerking en die nemen we dankbaar aan. We zijn enthousiast en hopen op een pak geïnteresseerden! Alvast welkom op zaterdag 24 en zondag 25 augustus 2014 in Geel ( Thomas More College )

Anne-Marie Claeys  secretaris BPC

Dit bericht is geplaatst in BPC Informatie, EK. Bookmark de permalink.

Geef een reactie